FORUM vinul.ro
Despre vin si stil de viata   | Prima pagina   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare   ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
TRUFE

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului vinul.ro -> Retete pentru vin alb
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
trufarom

Data înscrierii: 06/Iul/2006
Locație: bihor

MesajTrimis: Joi Iul 06, 2006 9:40 am    Titlul subiectului: TRUFE Răspunde cu citat (quote)

somon umplut cu trufe.mmmmm.....
Pinot Noir

Data înscrierii: 22/Ian/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 03, 2006 11:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si daca nu am trufe?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
trufarom

MesajTrimis: Vin Aug 04, 2006 12:04 pm    Titlul subiectului: trufe Răspunde cu citat (quote)

hehehehe daca nu ai trufe atunci trebuie sa le procuri! sau proaspete sau deja conservate in mod natural......
Pinot Noir

MesajTrimis: Vin Aug 04, 2006 1:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu pot sa-l umplu pe somon cu ciuperci sau alte sote-uri?
Sus
trufarom

MesajTrimis: Lun Aug 07, 2006 9:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

somonul si fara nimic e delicios dar in acest context umplut devine o sarbatoare consumarea lui....
Pinot Noir

MesajTrimis: Lun Aug 07, 2006 11:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Hai sa zicem ca ma dau pe ciuperci de astea mai cu mot, numite trufe.
Din cate am invatat la scoala (stereotip: pe vremea mea) parca sunt: trufe de vara, de iarna, porcesti, etc.

Vrei sa spui ca orice trufa e o sarbatoare sau ca orice pod este Golden Gate?
Sus
trufarom

MesajTrimis: Mar Aug 08, 2006 8:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Trufele cu valoare culinara si comerciala nu includ cele porcesti!
Cele albe sunt cele mai valoroase.....apoi de iarna,de vara sunt si ele pretioase.
Pinot Noir

MesajTrimis: Mar Aug 08, 2006 9:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa,

am intrat la tine pe site si citesc:

"Trufă porcească
Având o consistență puternică își păstrează aroma și după uscare. Poate atinge greutatea de 20-250g. Este mai ușor de găsit deoarece foarte des iese din pământ și nu este necesară căutarea cu câini.
Locul: România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania, Austria
Perioada: Din iunie până-n noiembrie
Observație: Este un soi de trufa specifică Bazinului Carpatic. La începutul secolului în Transilvania erau familii care se ocupau cu recoltarea și comercializarea acestei trufe."

Deci?

Ce sa mai cred? E buna or ba?
Sus
trufarom

MesajTrimis: Mie Aug 09, 2006 10:32 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

deci e consumabila dar nu prezinta interes culinar sau comercial......Smile
Pinot Noir

MesajTrimis: Joi Aug 17, 2006 4:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce sa inteleg prin "interes culinar"?
E buna de mancat, dar nu iti lasa gura apa?
Sus
trufarom

MesajTrimis: Mie Aug 23, 2006 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

adica in alte tari nu sunt comercializate nici preparate la restaurante dar se pot consuma......exact cum nici celelalte ciuperci nu sunt toate la fel ca valoare culinara si comerciala ...vezi hribi(porcini) versus galbiori sau oienele......
Carmen

Data înscrierii: 08/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Noi 08, 2006 8:13 pm    Titlul subiectului: trufe Răspunde cu citat (quote)

Trufele cele mai bune sunt din Italia sau Franta. Din momentul in care le veti gusta e posibil sa deveniti dependent-pericolul este ca sunt foarte scumpe. Momentan un kg.de trufe albe costa 3200 EURO. Va recomand risoto sau fetucini(pasta) cu trufe.
Sus
trufarom

MesajTrimis: Mar Noi 21, 2006 8:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

trufele din Italia sau Franta sunt bune dar exista riscul sa fie cumparate cele din Romania tot acolo si nu se poate face diferenta asa ca ! Smile)))) eu zic ok fiecare tine la tara lui produsul lui dar ciupercile porcini ,galbiorii( cantharelle) sau trufele sunt la fel! Wink
risotto sau fettucine cu trufe si sos alb sunt super!
ec0

Data înscrierii: 22/Iul/2008

MesajTrimis: Mar Iul 22, 2008 11:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pinot Noir daca manci trufa porceasca si nu ai fierto inainte o sa ai probleme cu stomacul
in unele carti trufa porceasca este cotata ca fiind una toxica.De aceea spune lumea ca nuprea are valoare gastronomica
dar acuma ce rost are sa te zgarcesti cand un kg de trufe negre de vara costa maxim 100 euro.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului vinul.ro -> Retete pentru vin alb Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Varianta în limba română: Romanian phpBB online community
Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002