FORUM vinul.ro
Despre vin si stil de viata   | Prima pagina   FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare   ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 
Vinars Jidvei 5* sau marmelada fermentata

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului vinul.ro -> DUREREA DE CAP
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
e404rror

Data înscrierii: 02/Feb/2009

MesajTrimis: Lun Feb 02, 2009 10:14 pm    Titlul subiectului: Vinars Jidvei 5* sau marmelada fermentata Răspunde cu citat (quote)

Am postat aici pentru că subiectul e adiacent vinurilor și nu am găsit inițial o adresă de email pe site-ul oficial jidvei/contacte și nici o serie pe sticla cu pricina (interesult pentru opinia consumatorului e vizibil)

Dar sa revin la miezul problemei - am cumparat in seara asta [ultima] sticla de vinars Jidvei 5* deoarece pana acum am consumat si mi-a placut (am facut inclusiv recomandari).
Inca de la miros se simtea damful de fructe stricate, de masa de prune gata de distilat in țuică cu ceva vanilie in fundal. Gustul a fost previzibil, a mers pe aceeasi linie de marmeladă stricată, tăiată aspru cu alcool abraziv.

Dupa ce m-am spalat pe dinți am cinstit chiuveta cu 650 ml de vinars nebăubil.

In vremuri economice tulburi mulți iși arată arama.
La vinars nu se admit abateri de la gustul initial, cu atat mai putin defecte brutale!

Neputând să-i contactez direct pe cei de la Jidvei, prin mediu electronic, le transmit un simplu dar solid "Rușine!" - mi-au scăzut încrederea și în alte produse românești care ar putea aborda aceeași strategie "après moi le deluge".
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
e404rror

MesajTrimis: Lun Feb 02, 2009 10:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aroma/gustul de fermentație rămâne o enigma, deoarece la o alcoolemie de peste 16% nimic nu mai fermentează (la această concentrație alcoolul devine agent toxic pentru fermenți). Iar pe sticlă scria 42% și modul cum ardea mă face să cred că era pe aproape. (Mai sunt trucuri cu ardei iute pus in țuică dar aici nu e cazul.)

Mai ramâne o ipoteza - undeva a fost o confuzie de s-au încurcat aromele pentru castraveți murați cu cele pentru "vinars". Nu m-ar mira să cumpar castraveți românești cu gust de "vinars" 5*.
Sus
GMitea

Data înscrierii: 25/Mai/2009

MesajTrimis: Mar Iun 16, 2009 10:10 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am si eu o sticla de Jidvei in dulapul de "protocol". Sincer, e ok, poate ai avut dumneata un ghinion teribil, altfel nu-mi explic.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
lemont

Data înscrierii: 01/Iul/2009

MesajTrimis: Mie Iul 01, 2009 7:48 am    Titlul subiectului: pentru e404error Răspunde cu citat (quote)

Imi pare rau pentru vinarsul asa zis de Jidvei pe care l-ai consumat, dar pot sa te asigur, ca reprezentant al firmei JIDVEI, ca noi nu producem astfel de bauturi falsificate. Daca te mai intereseaza aspectul, poate ne spui de unde l-ai cumparat pentru ca suntem direct interesati in identificarea unor falsuri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
e404rror

MesajTrimis: Dum Oct 04, 2009 11:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nu e prima sticla de vinas Jidvei ci doar ultima. Primele mi-au lasat o impresie cat de cat buna si asta e motivul pt care am continuat sa cumpar. Dar nu ma mira inconsitenta la un produs fara traditie solida, intr-o tara fara public pt vinars (realitatea trista e ca fie ai bani de un cognac, fie nu te risti si iei un whiskey - asta fara a lua in calcul identitatea vinuluiars)

Am trimis un mail cu locatia de unde am luat sticla (e un magazin specializat in bauturi)
Sus
coniacxxx

Data înscrierii: 05/Oct/2009

MesajTrimis: Lun Oct 05, 2009 4:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

[color=green]VINARS JIDVEI FABRICAT DUPA METODA DIN MERDE...GNAC[/color]
Stimate domn,
Va felicit! Ati ajuns la aceleasi concluzii ca mine. Ma bucur ca mai exista in Romania oameni care si-au exersat gustul; prea multi vinzatori incearca sa ne bage pe git tot felul de deseuri…mai ales in marile magazine.
Cind vreau sa beau ceva, beau coniac. Inainte cu 4-5 ani, preferam vinarsul Jidvei distilatului Zaraza (preferinta mea majora fiind coniacul Martell vsop, din care imi permit doar 4-5 sticle pe an).

Acum cca 4 ani, am luat cu incredere o sticla de vinars Jidvei (bausem citeva inainte si eram incintat) si ce sa vezi? Mirosul care m-a coplesit la deschiderea sticlei era de Alexandrion: esenta de vanilie si zahar ars, gust de brandy (amestec de apa+alcool+esente). Mi-am spus ca am gresit, gustul meu s-ar putea sa nu fie suveran (desi detectez rapid bauturile trucate-pur si simplu imi vin inapoi pe git, cu viteza).
Am mai luat peste o vreme o sticla de asa-zis coniac Jidvei - acelasi miros, acelasi gust de brandy.
Am trecut total la Zaraza 3* - care a ramas si acum (septembrie, anul de inceput al crizei financiare, 2009) cel mai ieftin coniac adevarat din Romania.
Nu stiu cita vreme vor mentine calitatea cei de la Zaraza, dar daca va cumpara fabrica vreunul ca dl.politian Netoiu (posibil ca el sa fie principalul proprietar la Jidvei-poate ma insel, dar nu voi incepe sa-l apreciez doar pentruca nu ar fi) voi trece cu totul la Martell, sau/si la bere (doar Heineken sau Beck sau Carlsberg, Bergenbier mi se pare toxica), sau voi incerca sa beau vin-desi stomacul meu nu-l prea suporta.

Domnul Gmitea, care lauda actualul “vinars” Jidvei, probabil poate bea orice, avind mai putina experienta si un stomac tare, de om tinar. Ii recomand cu caldura sa incerce comparativ un 50 g de Jidvei, cu un 50 g de Zaraza (indiferent, 3* sau 5*), cu un 50 g de Martell vsop (sau Hennessy, sau alta marca mare de coniac – dar nu de la freeshop din vama! – acolo e alta afacere cu semi-falsuri). Iar intre degustari sa ia o imbucatura de piine, asta developeaza contrastul dintre bauturi.

Domnul lemont, care sustine ca e reprezentant al firmei Jidvei, ar trebui sa reflecteze la pretul raportului minciuna/adevar aplicat ca pedeapsa societatilor comerciale…dar pedeapsa mai mare pentru minciuna si otravire este de la Dumnezeu…Iar povestea cu magazinul cica dubios…e dubioasa…Toate sticlele cu brandy Jidvei, prezentat drept coniac (vinars), se gasesc in toate marile magazine. Acelasi fals peste tot.

De ce protestez acum? Un beneficiar, ca un semn de apreciere, stiind ca beau coniac adevarat, s-a gindit ca imi face o bucurie oferindu-mi o sticla de vinars Jidvei…Am gustat oribilul amestec, e linga mine…L-am spalat rapid cu o Zaraza 3*.

In atentia vaga a Oficiului de Protectie a Consumatorului (probabil protectie mai mult a producatorilor agreati de stapinire…daca nu, scuze!):
ACTUALUL VINARS JIDVEI ESTE UN BRANDY (un amestec de alcool cu apa+arome+esente), NU UN DISTILAT.
Daca vreunul dintre controlorii de la OPC vrea sa ma contacteze, pot fi gasit cu un mesaj. Sticla de Jidvei o pastrez. Instalatorii si zidarii care vor veni mai tirziu probabil ca o vor aprecia. Sint convins ca exista in Romania degustatori de coniac ce ar putea certifica sustinerile mele. Sint dispus sa platesc o expertiza.
Sus
coniacxxx

Data înscrierii: 05/Oct/2009

MesajTrimis: Lun Oct 05, 2009 5:05 pm    Titlul subiectului: Re: pentru e404error Răspunde cu citat (quote)

va sugerez sa vedeti mesajul adresat dlui e404error. Vi se adreseaza si domniilor voastre de la Jidvei s.c., cei care ne oferiti un fals drept distilat. Sa nu mai vorbim de stima.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului vinul.ro -> DUREREA DE CAP Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

> Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group | Varianta în limba română: Romanian phpBB online community
Revista Connaisseur - Vinul.ro - Despre vin si stil de viata | Editia Online - Fondata de Cezar Ioan in anul 2002